Volkswagen T5 California: Ograničena serija za put oko svijeta

Ako ste potencijalni kupac onda pripremite 42.370 eura, a tu je i još skuplja California Beach Edition varijanta koja košta 56. 290 eura
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2012. 03:50h

Veliki broj Njemaca gaji posebnu emociju prema VW Transporteru. Dok svuda u svijetu ovaj auto prvenstveno ima praktičnu i radnu namjenu, u Njemačkoj vole svoj kombi.

Čak je i VW, koji važi za vrlo konzervativnu marku, pripremio prilično zanimljivu ograničenu seriju ovih kombija, nazvanu California.

Osim krova koji se transformiše u prostor za spavanje, tu su i brojni mat detalji na spoljašnjosti koji daju do znanja da ovaj kombi baš i nije za prevoz gajbi.

U unutrašnjosti su šporet, sudoper i puno praktičnih pregrada i ostava.

Što se tiče motora koji pokreću T5 Californiu tu srećemo VW- u klasičnu postavu dizel motora, izlazne snage u rasponu od 101 do 180 KS, a interesantno je da su u ponudi i dva benzinca .

Ako ste potencijalni kupac T5 Californije, onda pripremite 42.370 eura, a tu je i još skuplja California Beach Edition varijanta koja košta 56. 290 eura.

Prodaja počinje ove jeseni, nakon službenog predstavljanja na specijalizovanom sajmu Dusseldorf Caravan, koji će biti održan sledećeg mjeseca.

Bonus video: