Novi BMW Z4 stiže 2015. godine

Iz Minhena najavljuju da će nova generacija modela Z4 donijeti velike promjene, koje bi trebalo da ovaj automobil učine znatno boljim
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2012. 23:21h

Složićemo se da BMW pravi odlične automobile, ali postoje izuzeci koji ne potvrđuju ovo pravilo. Jedan od modela bavarske kompanije, koji nije ostavio veliki trag na tržištu je BMW Z4.

Automobil dobrih performansi na papiru, koji uprkos luksuznom enterijeru i efikasnim motorima u ponudi, nije uspio da uzdrma tržišnu poziciju Porsche Boxstera, pogotovo jer sa svojim upravljačkim karakteristikama nije mogao konkurisati Porscheovom adutu.

Kraća hauba i manji i efikasniji motori

Iz Minhena stižu najave da će nova generacija Z4, čije lansiranje je zakazano za 2015. godinu, donijeti velike promjene, koje bi trebalo da ovaj model učine znatno boljim.

Ako je vjerovati glasinama, novi roadster dvosjed će pretrpjeti značajnije promjene na dizajnu, koje uključuju i skraćivanje dužine haube. U stvari, čitav automobil će biti kraći u odnosu na svog prethodnika, a cilj je, bar se tako govori, model sa centralno pozicioniranim motorom.

Takođe, upravljačke karakteristike naredne generacije Z4 bi trebalo da imaju veliku korist od četvorocilindričnih N20 agregata manje zapremine koji su nedavno predstavljeni na aktuelnom modelu, a pružaju bolju raspodijelu težine.

Bonus video: