Koncept Audi RS Q3 spreman za sajam automobila u Pekingu

I Audi Q3 može biti sportski automobil. Istina, trenutno samo kao koncept, pripremljen za međunarodni sajam automobila u Pekingu, koji počinje sljedeće sedmice
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 19:31h

S obzirom na oznaku "RS" u nazivu, legitimno je očekivati da se ispod elegantnog odijela krije "snažna" tehnika, što je Audi i potvrdio u zvaničnom saopštenju. Pred nama su prve zvanične fotografije i informacije...

Audi ne odustaje od svoje tradicije. Za pogon ovog koncepta je zadužen petocilindarski benzinski agregat 2.5 TFSI. Motor je preuzet iz modela TT RS i razvija maksimalnu snagu od 265 kW (istu snagu razvija najsnažnija verzija TT RS Plus), što je dovoljno za ubrzanje iz mjesta do 100 km/h za samo 5,2 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 265 km/h.

Za prenos snage na sve točkove (preko spojnice tipa Haldex) zadužen je sedmostepeni robotizovani mjenjače S-Tronic. Na felne prečnika 20 inča su instalirani pneumatici dimenzija 255/30. Zahvaljujući promjenama na oslanjanju, Q3 RS je u odnosu na standardan model za 25 mm niži, tako da na izlete u surovu prirodu možete zaboraviti (to nam jasno daju do znanja i dimenzije pneumatika). Na zadnjem dijelu dominiraju sportski elementi, kao što je difuzor za vazduh i atraktivne cijevi izduvnog sistema.

Koncept krasi mat boja Ordos Blue, a od ostalih Q3 lako ćemo ga razlikovati i po modifikovanim branicima, sa velikim otvorima za hlađenje motora i kočnica, bogato hromiranoj mreži hladnjaka sa 3D efektom i po svjetlosnim grupama sa tamnijom podlogom. Modifikovani su i pokazivači da instrument tabli, među kojima se nalazi i pokazivač pritiska u turbini, kao i sportska sjedišta i enterijer izveden u kombinaciji Nappa/Alcantara. Ne nedostaju ni karbonski detalji.

Tokom sajma automobila u Pekingu, Audi će pružiti još više informacija o planovima za proizvodnju ovog zanimljivog automobila.

Galerija

Bonus video: