Copy/ Paste

Hawtai B35: Kineska kopija Porsche Cayennea

U ponudi su dva motora i to: 1, 8- litarski, 158 konja snažni turbo benzinac i 2, 0- litarski turbo- dizel motor sa 148 KS. Početna cijena ovog SUV- a u Kini je oko 20. 000 dolara
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2019. 10:25h

Svjedoci smo da, iz dana u dan, Kinezi proizvode sve jeftinije i nikad bolje kopije poznatih automobila iz Evrope i Amerike. Napredak je očigledan i ako se ovako nastavi uskoro bi drumovi širom svijeta mogli biti preplavljeni kineskim automobilima.

Treba biti iskren pa priznati da se i ovako dobar dio djelova za premijum evropske i američke brendove proizvodi upravo u Kini. Pogotovo se ovo odnosi na auto- elektroniku i elektriku.

Najnovija potvrda svega ovoga stiže nam iz kompanije Hawtai. Ovaj automobil izgleda poput Porsche Cayenne, a prednji dio neodoljivo podsjeća na Jaguar XJ. SUV je dugačak 4, 6 m, 1, 8 m širok, a visina je  1, 75 m.

U ponudi su dva motora i to: 1, 8- litarski, 158 konja snažni turbo benzinac i 2, 0- litarski turbo- dizel motor sa 148 KS.

Ukoliko vam se dopada ovaj Cayenneov klon, računajte da imate izbor između petbrzinskog ručnog ili četvorobrzinskog automatskog mjenjača, a pogon na sva četri točka je ponuđen kao opcija.

Početna cijena ovog Hawtaija u Kini je oko 20. 000 dolara.