Mercedes- Benz GLK 2012: Prve zvanične fotografije

AMG Sport paket će najprobirljivijima ponuditi sportski prednji i zadnji branik, stilizovanu prednju masku, AMG dnevna svijetla, jedinstvene aluminijske AMG felme i poboljšano vješanje
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2012. 22:50h

Nakon mjeseci i mjeseci iščekivanja i desetina "špijunskih" fotografija, Mercedes je objavio, a brojni portali širom svijeta prenijeli, službene fotografije i detalje o facelift verziji Mercedesa GLK.

Modernizacija je donijele umjerene izmjene i to prvenstveno kada je riječ o spoljašnjosti gdje smo dobili novi prednji dio, redizajnirani prednja svjetla u LED tehnologiji, a i zadnja svijetla su sada osavremenjena.

Vizuelno osvježenje je i dvostruki izduvni sistem, kao i novi modeli aluminijskih felmi koje dolaze u dimenzijama od 17 do 19 inča.

Za one kojima je sve ovo malo, tu je i paket AMG Sport (bijeli automobil), koji će onim najprobirljivijim ponuditi sportski prednji i zadnji branik, stilizovanu prednju masku, AMG dnevna svijetla, jedinstvene aluminijske AMG felme i poboljšano sportsko vješanje.

U unutrašnjosti automobila nailazimo na novu instrument tablu, nova su i sjedišta, TFT ekran i trokraki volan, a unutrašnjost AMG verzije obiluje aluminijskim detaljima.

Bonus video: