Volkswagen Polo: Najprodavanini mališan u Evropi

Internacionalna popularnost ovog modela ogleda se i u činjenici da se Polo trenutno proizvodi na ukupno 7 lokacija u Evropi, Africi, Južnoj Americi, Kini, Indiji i Rusiji
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2012. 14:36h

Sa 11 miliona prodatih vozila do sada, VW Polo postavlja standarde u svom segmentu već 37 godina. Ovaj uspjeh se nastavio i u 2011. godini, i mali kompaktni Volkswagen je opet osvajio prvu poziciju u svom segmentu na osnovu broja novih registracija u Evropi.

"Nakon veoma uspješne 2010. godine, 2011. se dokazala kao izuzetna godina za Polo. Samo u Zapadnoj Evropi prodato je više od 340. 000 vozila", rekao je Ksavije Šardon, direktor prodaje za Evropu brenda Volkswagen Putnička vozila.

Aktuelni Polo predstavlja petu generaciju ovog Volkswagenovog modela. Od početka 1975. Volkswagen je kontinuirano unaprjeđivao svaki Polo model, ispunjavajući tako očekivanja kupaca.

Peta generacija modela Polo je nagrađena brojnim međunarodnim nagradama. Polo je prikupio brojne renomirane nagrade poput "Svjetski automobil 2010. godine", "Svjetski ekološki automobil godine", " Zlatni volan", "Ekološki volan", "Najbolji automobili", "Auto trofej" kao i "Nagradu za dizajn Red Dot". Pored toga, najnoviji Polo je prošao impresivnih 22 od 22 komparativna testa i na domaćem tržištu i u inostranstvu.

Internacionalna popularnost ovog modela ogleda se i u činjenici da se Polo trenutno proizvodi na ukupno 7 lokacija u Evropi, Africi, Južnoj Americi, Kini, Indiji i Rusiji.

Bonus video: