VW Golf Blue-e-Motion kreće u svijet

Petnaest primjeraka test flote ovog električnog automobila uručeno je velikim kupcima iz različitih industrijskih sektora
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2012. 10:39h

U nastavku testa sprovedenog krajem 2011. godine u Nemačkoj, VW je startovao sa prvom međunarodnom flotom probnih modela Golf Blue-e-Motion.

U okviru bečkog auto salona, petnaest primjeraka ovog električnog automobila uručeno je velikim kupcima iz različitih industrijskih sektora, kao i kompaniji Porše Austrija GmbH & Co OG.

Dr. Rudolf Krebs, šef VW električnog programa kaže: „Sa ovom test flotom modela Golf Blue-e-Motion činimo ogroman korak naprijed u našem opsežnom procesu razvoja električne mobilnosti.

Izabrali smo Austriji da bi se fokusirali na sve tehničke aspekte, poput specifičnih klimatskih i topografskih uslova, koji imaju velik uticaj na upravljanje baterijom kao i na autonomiju vozila. U isto vrijeme istražujemo potrebe i očekivanja kupaca kao i ponašanje međunarodnih ciljnih grupa tj. budućih korisnika elektro vozila."

Pored uređaja za punjenje, test kupci su dobili iPhone sa specijalnom aplikacijom za daljinsko upravljanje i nadzor Golfa Blue-e-Motion. Osim toga, ovim je omogućeno pozivanje informacija o vozilu, o stanju baterija, potrošnji, ali i upravljanje npr. klima uređajem vozila i procesom punjenja. Test kupcima u Austriji stavljen je na raspolaganje web-portal i call centar za 24-časovnu stručnu podršku i razmenu iskustava.

Bonus video: