Nissan Pathfinder 2012 Concept: Dizajnerski zaokret

Ovaj put, reklo bi se, akceat je na udobnosti, primjeni inovativnih i naprednih tehnologija, uštedi goriva i praktičnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2012. 04:40h

Nissan je za predstojeći Salon automobila u Detroitu pripremio svoj novi konceptni SUV, Pathfinder. Na prvi pogled dizajneri su ponudili neke sasvim nove ideje u odnosu na prethodne generacije. Ovaj put, reklo bi se, akceat je na udobnosti, primjeni inovativnih i naprednih tehnologija, uštedi goriva i praktičnosti.

Novi Pathfinder donosi aerodinamičnu karoseriju u kombinaciji sa provjerenim V6 motorima, kao i najnoviji CVT sistem prenosa. Prema najavama portala AutoGuide. com, potrošnja će biti smanjena za 25 %, a Inteligentna 4x 4 šasija će i dalje pružati čuveni Pathfinderov off- road kapacitet. Sve ovo bi trebalo da ovaj automobil učini jednim od najboljih SUV- ova sa 7 sjedišta, na tržištu.

Al Castignetti, potpredsjednik kompanije i generalni direktor Nissana za Sjevernu Ameriku, povodom najnovije premijere je rekao: "Nissan je danas u odličnoj poziciji. Prodaja je skočila, udio na tržištu raste i naši distributeri imaju velik i sjajan izbor Nissan automobila, kamiona i SUV vozila u ponudi, za narednu 2012. godinu. Ovaj novi koncept Pathfindera je tek najava novog talasa Nissanovih automobila koji tek slijede. "

Castignetti je još i dodao da do kraja 2012. godine treba očekivati da više od 70% naše prodaje budu potpuno novi ili redizajnirani modeli. Ovaj automobil se u prodaji na tržištu SAD očekuje na jesen ove godine. U Evropi ćemo ga morati sačekati do 2013. godine.

Bonus video: