Dacia Lodgy: Premijera na Salonu u Ženevi

Rumunski MVP se najavljuje kao praktično i prostrano vozilo sa pristupačnom cijenom koje će po ranjim informacijama u standardnoj opremi između ostalog imati i ESP sistem
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2012. 20:15h

Prvi među brojnim novitetima koje će narednih godina Dacia izbaciti na tržište je dugo najavljivani MPV model Lodgy, čije su zvanične slike tek objavljene.

Njegova oficijelna svjetska premijera je zakazana za početak marta ove godine i tradicionalni Salon automobila u Ženevi.

Lodgy se najavljuje kao praktično i prostrano porodično vozilo (dužine 4, 5 metra, u verzijama sa 5 ili 7 sjedišta) sa pristupačnom cijenom koje će po ranjim informacijama u standardnoj opremi između ostalog imati i ESP sistem.

U paleti će biti benzinski i dizel motori, a najavljuje se i dostavna verzija. Zvanični detalji za sada nisu saopšteni, ali se očekuje da u ponudi između ostalog budu 1, 5 dCi dizelaš sa 110KS i 240 Nm obrtnog momenta, kao i 1, 6 16V benzinac sa 110 konja.

Dacia Lodgy je inače pretpremijeru imala 14. novembra prošle godine u Parizu, na prezentaciji trkačke verzije Dacia Lodgy Glase sa 355KS i 360 Nm, koja je učestvovala na takmičenju 2011/ 2012 Andros Trophy (jedan od vozača je ponovo bio i slavni Alen Prost).

Bonus video: