Nove fotografije Škode VisionD

Spoljašnošću dominira nova prednja rešetka koju je šef dizajna u češkoj kompaniji Josef Kaban opisao kao "ponosnu, samopouzdanu, ali ne i arogantnu"
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2011. 06:44h

Češki proizvođač Škoda ovih je dana objavio nove fotografije svog konceptnog VisionD modela predstavljenog na Salonu automobila u Ženevi početkom godine.

Model najavljuje stilski izraz buduće Škodine game, a najviše se ističe nova prednja rešetka koju je, kako prenosi portal carscoop.blogspot.com, Škodin šef dizajna Josef Kaban opisao kao "ponosnu, samopouzdanu, ali ne i arogantnu".

Mnogi detalji, poput položaja prednjih svjetala i svjetala za maglu koji liče na djetelinu sa četiri lista te zadnjih svjetala koje podsjećaju na "bohemijski kristal", naći će se u proizvodnoj verziji.

Dugi međuosovinski razmak omogućava više prostora u putničkoj kabini, a futurističko uređenje uključuje prozirno staklo na centralnojj konzoli kao i smanjeni broj komandi na kontrolnoj tabli.

VisionD dijeli osnovne stilske karakteristike sa MissionL konceptom predstavljenim na frankfurtskom auto showu, a mogao bi se proizvoditi kao hatchback varijanta upravo tog modela.

Škoda planira lansirati novi automobil svakih šest mjeseci i tako kompletno obnoviti svoju postavu.

Bonus video: