Tuatara imala pazar od 10 miliona dolara na Auto- salonu u Dubaiju

Prema riječima Jeroda Shelbyja, osnivača kompanije, glavni cilj pojavljivanja je bilo predstavljanje novog modela, kao i pokušaj pronalaženja zvaničnog distributera za region
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.12.2011. 05:28h

Američka kompanija Shelby Supercars nije imala puno problema u pronalaženju kupaca za svoj novi model, neobičnog imena, Tuatara, jer je samo na sajmu automobila u Dubaiju prodala 10 primjeraka.

Očigledno da ekonomska kriza nije previše pogodila bogate šeike iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Jedna Tuatara košta 910. 000 eura (1. 3 miliona dolara), pa se čak ni sama kompanija nije nadala tolikom uspjehu svog modela na sajmu u Dubaiju.

Prema riječima Jeroda Shelbyja, osnivača kompanije, glavni cilj pojavljivanja je bilo predstavljanje novog modela, kao i pokušaj pronalaženja zvaničnog distributera za region.

Tuatara je bila najeće iznenađenje sajma u Dubaiju, ali je najviše automobila uspio daproda Lamborghini, čak 14 primjeraka Aventadora, dok se u centru pažnje našao i kanadski De Macros GT1.

Kupce Tuatare ne možemo kriviti za pokazani entuzijazam, jer auto izgleda fenomenalno, dok iz kompanije obećavaju 1. 350 KS iz 6. 6- litarskog V8 motora, što je dovoljno da se do 321. 9 km/ h ubrza za 16 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 443 km/ h.

Bonus video: