Triumphovi noviteti za 2012. godinu

Ono najposebnije je Triumph Steve McQueen Edition baziran na modelu Boneville T100. Inspiracija je nađena u modeli Trophy TR6 koji je pomenuti glumac vozio u filmu Veliki bijeg
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 19:33h

Triumph je jedna od marki spram koje gajimo izuzetno poštovanje. Mada se ne vide toliko često na cestama, i možda ne uživaju ugled kao neki drugi, oni su ipak bili jedni od najpoželjnijih u vremenima kada nije baš svako mogao da pravi automobile i motocikle.

Osvježili su svoj proizvodni program za 2012. godinu, a to će pokazati za koju sedmicu na EICMA.

Na slici ispod je i Triple R, njihov najprodavaniji "naked" model. Autoriteti u motonovinarstvu kažu da je u stvari osvježena verzija i ne radi se o potpuno novom modelu. Triple R ima novo OHLINS NIX30 prečnika 43mm naprijed i TTX36 amortizer pozadi, kao i PVM felge sa pet krakova (manje mase od trenutnih za skoro kilogram). za zaustavljanje se brine Brembo monoblock sa kliještima koja sadrže četiri klipa. ABS će se izgleda doplaćivati. Ipak sačekaćemo sledeći mjesec za više detalja.

Ono najposebnije je Triumph Steve McQueen Edition (slike ispod) baziran na modelu Boneville T100. Inspiracija je nađena u modeli Trophy TR6 koji je pomenuti glumac vozio u filmu The Great Escape (Veliki bijeg). Na motociklu se nalazi i McQueenov potpis sa obje strane, a serija je ograničena na 1.100 primjeraka ovog izdanja. Detalji će biti otkriveni zajedno sa detaljima Triple R i Tiger Explorer 1200 modela na sajmu.

Triumph je pokazao slike i (slike ispod) model Tiger Explorer. Motor od 1.200 "kubika" sa tri cilindra, koji je srce ovog motocikla, očekuje se i u Thropy Toureru 2013. godine. Triumph Tiger Explorer 1200 će biti pokazan na EICMA, a zasad se zna o njemu da će upravljanje motorom biti bez mehaničke veze sa ručicom akceleratora, a ABS će biti "na dugme", baš kao i kontrola proklizavanja. Dolaziće kao standard.

Bonus video: