Daihatsu D- X: Inovativni minimalistički koncept

Kompanija koja je napravila simpatične dvosjede kao što su Copen i Cappucino zvanično će predstaviti D- X i još dva intrigantna koncepta krajem novembra na Salonu automobila u Tokiju
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 08:25h

Japanski proizvođač mini vozila i član Toyota grupe, Daihatsu, uskoro će nas upoznati sa potpuno novim pristupom pravljenju malih automobila.

Konkretno, radi se o Daihatsu D- X, roadsteru sa plastičnom karoserijom kog pokreće mali turbopunjeni dvocilindarski motor.

Kompanija koja je napravila simpatične dvosjede kao što su Copen i Cappucino zvanično će predstaviti D- X i još dva intrigantna koncepta krajem novembra na Salonu automobila u Tokiju, saznaje britanski portal motoringspy.com.

D- X se odlikuje minimalističkom kabinom i unutrašnjošću koja se može različito prilagođavati. Ispod plastike se nalazi turbopunjeni dvocilindarski benzinac sa direktnim ubrizgavanjem koji, prema riječima Daihatsu- a, povlači finu liniju između uživanja u vožnji i ekonomične potrošnje goriva.

U malo EV prevozno sredstvo staju dva putnika, a dizajniran je kako bi mogao da se uklopi u skučene prostore. Opremljen je velikim vratima i niskim, ravnim podom, tako da se može koristiti i u svrhe gradske dostave.

U Daihatsuu kažu da ovaj auto ”predstavlja novu kategoriju vozila pozicioniranog između laganog automobila i motorizovanog motocikla.”

Bonus video: