Španski SUV zvaće se Tribu

Ovaj automobil, koncipiran na bazi Tiguana, je novi Seatov igrač u ovom najatrktivnijem i najbržerastućem segmentu tržišta
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2011. 00:24h

Španski mediji na čelu sa dnevnikom ABC, objavili su nezvaničnu informaciju da je kompanija SEAT od matičnog koncerna VW Group, dobila "zeleno svetlo" za pokretanje serijske proizvodnje kompaktnog SUV modela. Novi model bi trebao biti razvijen na bazi koncepta IBX, predstavljenog ove godine.

Automobil će ponijeti ime koncept modela Tribu, koji je predstavljen 2007. godine, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Serijski Tribu će napustiti koncept trovratne karoserije, a na tržištu će biti dostupan kao praktičnija petovratna verzija.

Dizajn eksterijera direktno će biti inspirisan ovogodišnjim konceptom IBX, kao i studijom sedana IBL, koji je predstavljen na ovogodišnjem auto-sajmu u Frankfurtu.

Novi SEAT SUV model je baziran na platformi aktuelnog Audija Q3, koji se proizvodi u španskom Martorellu. Upravo iz ove fabrike, 2014. godine će izaći serijski model Tribu, nadaju se španski novinari.

Danas nema proizvodjača koji se ne hvali svojom "zelenom i čistom" tehnologijom. Seat tu nije izuzetak. Za ovaj model planiran je hibridni pogon.

Vozilo će biti u stanju preći 45 km isključivo na struju, prije nego što stvar preuzme TDI ili TSI motor. U duhu štednje je i pogon na prednjim točkovima, a 4x4 će se nuditi kao opcija.

Ovaj automobil, koncipiran na bazi Tiguana je novi španski igrač u najatrktivnijem i segmentu tržišta koji najbrže raste.

Ukoliko se glasine pokažu neosnovane, a od novog modela ne bude ništa, to bi možda mogao biti i definitivan znak odustajanja VW grupacije od brenda Seat.

Bonus video: