Fišer: Puno mercedesa za tako malu zemlju

Njemački diplomata nam je u kratkom razgovoru tokom gostovanja na štandu Mercedesa u Budvi otkrio da je iznenađen brojem luksuznih vozila na crnogorskim putevima.
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2011. 08:08h

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori, Pijus Fišer, posjetio je sajam automobila u Budvi, a najviše vremena je proveo na štandu Mercedesa koji u Crnoj Gori predstavlja Ljetopis Automotive, gdje je i bio gost direktora ove firme Borislava Mijovića.

Tokom kratkog razgovora, uspjeli smo da saznamo nešto više i o pogledima njemačkog diplomate na sajam u Budvi i crnogorsku automobilsku scenu.

Kao ambasador Njemačke, kako komentarišete nastup jednog od najsnažnijih njemačkih brendova ovdje u Budvi?

Mislim da je štand Mercedesa vrlo dobro pripremljen, i da su automobili vrlo dobro predstavljeni. Naravno, ne možemo da uporedimo ovaj sajam sa onima u Frankfurtu ili Ženevi, ali za mjesto kao što je Budva mislim da je ovo vrlo lijepa izložba.

Šta vam je najviše zapalo za oko ovdje na štandu Mercedesa?

" Od automobila koje vidim ovdje na štandu bih volio da vozim nekoliko modela, ali su oni izvan mojih mogućnosti. Čak ni ambasador nema takvu zaradu da može da kupi ove lijepe AMG modele.

Ono što razmatram je zapravo ML klasa, koja ima pogon na četiri točka, i ona je u opsegu cijena o kojima mogu da razmišljam" .Vjerovatno ste primijetili da su njemački automobili u Crnoj Gori izuzetno popularni? Kako se osjećate kada ih vidite na putevima?

" Iznenađen sam da postoji toliko mnogo kupaca premijum vozila u zemlji koja ima samo 650 hiljada stanovnika. To pokazuje da mnogo ljudi može da priušti luksuzno vozilo.

Takođe, Crna Gora je sada destinacija za mnoge investitore iz inostranstva i za ljude koji ovdje kupuju imanja, pa vjerujem da i među njima ima kupaca vozila kao što je mercedes".

Bonus video: