Prve fotografije Citroena C4 Aircross

Vizuelno se da primjetiti da su dizajnerske smjernice poslednje generacije i na ovom modelu prenesene korektno. Pogotovo kada je riječ o ajkulastom nosu vozila sa LED zavrsnicom
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2011. 00:44h

Citroen će još jednom iskoristiti ogromno iskustvo Mitsubishia u segmentu terenskih vozila.

Ova saradnja nije novost, sjetimo se modela C-Crosser, koji je u potpunosti bio baziran na Mitsubishijevom bestseleru Outlander. Novi francuski projekat zvaće se C4 Aircross i biće zasnovan na koncepciji Mitsubishija ASX.

Na prvim fotografijama koje su procurile u javnost, a do kojih je došao britanski Car magazine, primjećujemo da su Citroenove dizajnerske smjernice poslednje generacije, i na ovom modelu prenesene korektno. Pogotovo kada je riječ o ajkulastom nosu vozila koji ima kao zavrsnicu LED dnevna svijetla poslednje generacije.

DS i La Hipno koncept vizuelno je ispraćen do kraja, kako po pitanju eksterijera, tako i enterijera vozila.

C4 Aircross je kompaktni SUV dužine od samo 4340 mm, visine 1630 mm i širine 1800 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 442 litra.

Interesantno je da novi model neće označiti kraj C Crossera, već će se oba automobila prodavati istovremeno.

Novi frncuski SUV će se nuditi u verzijama sa pogonom na prednje točkove, kao i u 4x4 izdanju, koji podrzumjeva inteligentni i napredni AWD pogon.

Što se pogonskih agregata i transmisije tiče, nisu najavljena nikakva iznenađenja. Na tržištu će se prvo pojaviti dobro poznati 1,6 litarski HDI motor sa 110 KS, uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom.

Nakon toga, ubrzo treba očekivati i 1,6 litarski benzinac, kao i snažniji HDI sa dvije litre radne zapremine i 150 KS.

Početak prodaje najavljen je za drugu polovinu 2012. godine.

Bonus video: