Novi Nissan GT-R imaće 570 konjskih snaga

GT-R će najvjerovatniji pretrpjeti i izvjesne promjene radi boljeg hlađenja i efikasnosti potrošnje, dok glasine navode da će novi model biti još "čistiji" od svog prethodnika
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2011. 21:03h

Nissan GT-R prema mnogim kriterijumima predstavlja fantastičnu mašinu, ali možda najimpresivnija činjenica vezana uz njega je da su njegove performanse iz godine u godinu sve bolje.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama koje kruže internet forumima, ovaj trend će se nastaviti i kada je novi model u pitanju.

Nissan je na pres-konferenciji, održanoj na Nirburgringu, otkrio neke od planova za narednu generaciju ovog super-automobila. Zahvaljujući novom motoru, redizajniranom usisniku i izduvnom sistemu, proizvodni model Nissan GT-R-a za 2013. godinu može donijeti do 570 KS, što je oko 40 "konja" više u odnosu na aktuelnu verziju.

Treba pomenuti da poboljšanja neće zaobići ni prenos ni vešanje.

GT-R će najvjerovatniji pretrpjeti i izvjesne promjene radi boljeg hlađenja i efikasnosti potrošnje, dok glasine navode da će novi model biti još "čistiji" od svog prethodnika, sa još manjom emisijom ugljen-dioksida.

Međutim, ne treba očekivati neke estetske promene, a ne očekuje se ni dodatni izbor boja, osim što će Premium Crna i Egoist verzija biti dostupne na više tržišta.

Bonus video: