Husqvarna predstavila e-go u Frankfurtu

Pored bronih automobilskih premijera pažnju na sajmu u Frankfurtu privukao je Husqvarnin koncept električnog motocikla.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2011. 15:14h

Ovaj koncept nudi rješenje za urbano putovanje na posao čak i za one koji nemaju mnogo bajkerskog staža, ali im nudi i sve atraktivne osobine kojima se mogu pohvaliti drugi motocikli Husqvarne, kao što je eksplozivna mješavina odličnih voznih osobina kako na asfaltu tako i van njega.

Sa samo 80 kg ukupne i uz pogon koji je netipičan za motocikl može obezbjediti uzbuđenje u vožnji, ali i privlačnost koju može zahvaliti odličnom dizajnu koji i na prvi pogled jasno pripada Husqvarna porodici.

Za izradu ovog koncepta Husqvarna je razvila par tehničkih inovacija, kao što je neobična jednostrana ali istovremeno i dvostruka prednja viljuška. Kako bi težina ostala što manja aluminijum se obilno koristio pri izradi koncepta, a od njega je izrađen i nosač baterije, dok je okvir ipak izrađen od čelika.

Koncept e-Go je jednosjed, pa je zbog toga vrlo dinamičan ali i ekološki orijentisan a zbog količine inovacija koje donosi slobodno se može smatrati jednom od prekretnica u motociklističkoj industriji.

Bonus video: