Volvo predstavio luksuzni Concept You

Unikatan spoj skandinavskog dizajna, vrhunske izrade i moderne tehnologije, trebao bi se svidjeti kupcima luksuznih vozila širom svijeta
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2011. 15:09h

Concept You - koncept luksuznog sedana dizajniranog za moderne ljude, predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu, nastavlja da utire put globalnog rasta Volvo Car korporacije.

Kombinacijom coupe linije karoserije, izuzetno luksuznog enterijera i intuitivne tehnologije, ovaj koncept daje jasnu naznaku šta se može očekivati od budućih Volvo modela.

Unikatan spoj skandinavskog dizajna, vrhunske izrade i moderne tehnologije, trebao bi se svidjeti kupcima luksuznih vozila širom svijeta.

Concept You je nasljednik modela Concept Universe, predstavljenog na sajmu u Šangaju, a oba modela imaju zadatak da ispitaju mišljenje globalne javnosti, kako bi sljedeći veliki sedan iz Volva trebao izgledati.

Volvo je marljivo skupljao mišljenja ljudi o konceptu Universe i upravo od njih je nastao novi koncept You, koji za razliku od modela Universe ima hrabriji coupe profil, prednji dio je dobio klasičniji Volvo izgled, dok je fastback završetak trenutni trend među evropskim kupcima.

Concept You krasi DuPont svjetloplava boja tečnog metala. Ventilisane disk kočnice razvio je Volvo trkaći specijalist Polestar. Dinamičnu siluetu vozila naglašavaju 21-inčni točkovi od poliranog aluminija sa Pirelli gumama dimenzija 275/30. Mišljenja posjetilaca sajma u Frankfurtu i globalne javnosti o konceptu You, uveliko će uticati na dizajn budućeg velikog Volvo sedana.

Bonus video: