Volvo počeo sa proizvodnjom električnog modela C30

Volvo C30 Electric će biti isporučivan kupcima širom Evrope, uključujući zemlje kao što su Švedska, Belgija, Holandija i Norveška.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2011. 18:08h

Volvo je najavio da je njegov C30 Electric model konačno napustio razvojni stadijum i da je ušao u proces proizvodnje. Isporuka korisnicima, kompanijama i vladinim agencijama će početi ovog ljeta.

Volvo C30 Electric će biti isporučivan kupcima širom Evrope, uključujući zemlje kao što su Švedska, Belgija, Holandija i Norveška. Testovi na ovom vozilu koji su uključivali vozni park od oko 50 jedinica su bili u toku još od prošle jeseni i izvođeni su uglavnom interno od strane Volvo Car Corporation.

Volvo C30 Electric je dio „One Tonne Life“ projekata.

Volvo Car Corporation očekuje da će ukupno 250 vozila biti izrađeno do kraja naredne godine u zavisnosti od interesovanja koje tržište pokaže za ovim vozilima. Pogon ovog automobila dolazi od električnog motora snage 111ks.

Volvo C30 Electric od 0 do 100km/h ubrzava za 10.5 sekundi pri čemu je ukupni opseg koji vozilo može da pređe jednim punjenjem 147km. Za potpuno punjenje baterija je potrebno 7 časova.

Bonus video: