Rusija počela s prodajom "Putinove limuzine"

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cijena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namijenjena i evropskim i kineskim kupcima
5205 pregleda 0 komentar(a)
Aurus Senat, Foto: Reuters
Aurus Senat, Foto: Reuters

Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

Ovu marku automobila favorizuje ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina "aurus" koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsjednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane nasljednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cijena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namijenjena i evropskim i kineskim kupcima.

"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska država je u projekat limuzine "aurus" od 2013. godine uložila preko 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara). Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.

Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine "senat aurus".

Bonus video: