Folksvagen upozorio na usporavanje globalnih tržišta automobila

Devetomjesečna dobit porasla 11,2 odsto zbog povećane tražnje za terenskim vozilima, škodama i poršeima, navela je kompanija čije sjedište je u Volfsburgu
2020 pregleda 0 komentar(a)
Folksvagen, Foto: Reuters
Folksvagen, Foto: Reuters

Folksvagen Grupa saopštila je danas da je njena dobit skočila 44 odsto u trećem kvartalu zahvaljujući profitabilnijoj ponudi vozila, ali je upozorila da globalna tržišta automobila usporavaju brže nego što je očekivano i smanjila je prognoze za godišnju prodaju.

Dobit poslije plaćanja poreza porastao je na 3,98 milijardi eura, a prihodi su porasli 11 odsto, na 61,42 milijardi eura.

Devetomjesečna dobit porasla 11,2 odsto zbog povećane tražnje za terenskim vozilima, škodama i poršeima, navela je kompanija čije sjedište je u Volfsburgu.

Kompanija je saopštila da očekuje da će tržišta automobila da se smanjuju bržim tempom od očekivanog u mnogim oblastima u svijetu.

"Uprkos povećanju tržištnog udela Grupa Folksvagen predviđa da će tržište automobila da se smanji brže nego što je prethodno očekivano u mnogim oblastima u svijetu", navela je kompanija u saopštenju.

Kako se navodi, prodaja Folksvagena će biti "na nivou" prošlogodišnje rekordne prodaje od 10,8 miliona vozila, mada je ranije očekivano malo povećanje.

Kompanija je zadržala svoje prognoze za dobit ali je navela da će biti u donjem djelu najavljenog raspona.

Bonus video: