Platio tri miliona za automobil koji nikada neće voziti

Zvanična proizvodnja Corvette C8 Stingray počinje narednog mjeseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima
18768 pregleda 1 komentar(a)
Corvette C8 Stingray, Foto: Chevrolet Corvette
Corvette C8 Stingray, Foto: Chevrolet Corvette
Ažurirano: 25.01.2020. 13:05h

Na tradicionalnoj aukciji u američkom gradu Skotsdejl najnovija Corvette C8 Stingray prodata je za tri miliona dolara, iako joj tržišna vrijednost startuje od 60.000 dolara.

Vlasnik je Rik Hendrik, direktor kompanije "Hendrick Automotive Group", koji je izjavio da uopšte neće ni voziti ovaj automobil, prenosi Auto Bild.

On je riješio da novi model Corvette Stingray izloži u prostoru "Hendrick’s Heritage Centre" u Šarloti, gdje se nalazi još 120 primjeraka ikone američkih drumova.

Auto Bild prenosi da je ova ustanova stekla kultni status među američkim ljubiteljima automobila, pošto se tamo nalaze Corvette koje su vozili belgijski kralj Leopold III, pjevač Roj Orbison, kao i nekadašnji predsjednik Meksika Gustavo Diaz Ordaz.

Zvanična proizvodnja Corvette C8 Stingray počinje narednog mjeseca, a početkom marta se kreće u proces dostavljanja vozila novim vlasnicima.

Rik Hendrik je rekao da je u njegovom predstavništvu Chevroleta rezervisano oko 1.000 primjeraka ovog automobila, kao i da su zbog povećane potražnje morali da obustave rezervacije.

Galerija

Bonus video: