LOKALNE VLASTI I DALE DRŽE FABRIKU "TESLA" ZATVORENU

Mask zaprijetio vlastima Kalifornije: Ovo je posljednja kap, ne promijeni li se nešto brzo selimo se u Teksas

Maskovi tvitovi dolaze u trenutku kada konkurentski proizvođači automobila počinju ponovo da otvaraju fabrike u SAD. Tojota će ponovo pokrenuti proizvodnju u ponedjeljak, dok DŽeneral Motors, Ford i Fijat Krajsler planiraju da svoje fabrike postepeno pokrenu 18. maja.
7897 pregleda 1 komentar(a)
Elon Mask, Foto: AP
Elon Mask, Foto: AP

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask zaprijetio je da će povući fabriku i sjedište kompanije iz Kalifornije.

Mask je premještanjem fabrike zaprijetio u eskalaciji svađe sa lokalnim zvaničnicima koji su spriječili kompaniju da ponovo otvori tu fabriku električnih vozila.

Na Tviteru, Mask je takođe zaprijetio da će podnijeti tužbu zbog ograničenja uvedenih u okrugu Alameda zbog korona virusa, što je spriječilo Teslu da ponovo pokrene proizvodnju svoje fabrike u Frimontu, južno od San Franciska, prenosi AP.

"Iskreno, ovo je posljednja kap", tvitnuo je. "Tesla će odmah preseliti svoj štab i buduće programe u Teksas / Nevadu", dodao je Mask na svom Tviteru.

On je napisao da to hoće li kompanija zadržati bilo kakvu proizvodnju u Frimontu zavisi od načina na koji će kompanija Tesla biti tretirana u budućnosti.

Maskovi tvitovi dolaze u trenutku kada konkurentski proizvođači automobila počinju ponovo da otvaraju fabrike u SAD.

Tojota će ponovo pokrenuti proizvodnju u ponedjeljak, dok DŽeneral Motors, Ford i Fijat Krajsler planiraju da svoje fabrike postepeno pokrenu 18. maja.

Tesla je jedini proizvođač automobila sa fabrikom u Kaliforniji.