Novembarske isporuke Tesline fabrike u Šangaju oborile mjesečni rekord

Stopa lokalizacije industrijskog lanca Tesline gigafabrike u Šangaju sada je premašila 95 odsto, pomažući kineskoj industriji novih energetskih vozila da razvije vodeću integrisanu industrijsku strukturu i snažan potencijal potrošnje

2472 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Teslina šangajska gigafabrika isporučila je u novembru 100.291 vozilo što je novi mjesečni maksimum, saopštio je taj američki proizvođač automobila.

U prvih 11 mjeseci ove godine šangajska fabrika je isporučila više od 650.000 vozila.

Fabričke isporuke od januara do novembra daleko su premašile prošlogodišnji ukupan broj od 484.130, rekao je Cui Dongšu, generalni sekretar Kineskog udruženja putničkih vozila, prenosi Sinhua.

"Nadamo se da bi godišnja prodaja gigafabrike za 2022. mogla dostići 750.000 jedinica", dodao je Cui.

Stopa lokalizacije industrijskog lanca Tesline gigafabrike u Šangaju sada je premašila 95 odsto, pomažući kineskoj industriji novih energetskih vozila da razvije vodeću integrisanu industrijsku strukturu i snažan potencijal potrošnje, rekao je Tao Lin, potpredsjednik Tesle.

Cui je procijenio da je od januara do novembra prodaja novih energetskih vozila u Kini premašila 5,7 miliona jedinica, dok bi za cijelu 2022. proizvodnja i prodaja takvih vozila mogla da premaši 6,5 miliona.