Rimac grupa: Prodato već 50 Nevera, a Bugatiji rasprodati – na neviđeno

Rimac Grupa okuplja dvije kompanije: Bugatti Rimac – koja se bavi dizajnom, razvojem i proizvodnjom hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili – i Rimac Technology koja je usmjerena na razvoj i proizvodnju tehnologije i komponenti za vozila automobilskih proizvođača

15311 pregleda 10 komentar(a)
Rimac Nevera, Foto: rimac-automobili.com
Rimac Nevera, Foto: rimac-automobili.com

Početna cijena ekskluzivnog automobila Rimac Nevera je dva milona eura i već ih prodato 50, a svih 99 Bugatti Mistrala po cijeni od pet miliona eura prodato je na neviđeno, objavili su hrvatski mediji predstavljajući novi pogon Rimac grupe.

Šefica sektora za medije Rimac Grupe Marta Longin ocijenila je da je to "vrh automobilske industrije".

"Pokazujemo koliko daleko tehnologija može ići. Ne radi se o masovnom tržištu već o premium segmentu", rekla je Longin.

Rimac Grupa okuplja dvije kompanije: Bugatti Rimac – koja se bavi dizajnom, razvojem i proizvodnjom hiperautomobila marki Bugatti i Rimac Automobili – i Rimac Technology koja je usmjerena na razvoj i proizvodnju tehnologije i komponenti za vozila automobilskih proizvođača, javila je agencija Hina.

Grupa ima više od 2.000 zaposlenih i konsolidovani godišnji prihod od 400 miliona eura, a više od polovine zaposlenih su inženjeri.

Dioničari Rimac Grupe su Porše sa 20,4 odsto, osnivač kompanije Mate Rimac sa 23,4 odsto, Softbank (13,6 odsto), Neurone (10,5 odsto) i Hjundai sa osam odsto, dok drugi investitori učestvuju sa 24,1 odsto, prenosi N1.

Grupa je kroz nekoliko uspješnih rundi prikupljanja kapitala od 2017. godine obezbijedila oko 820 miliona eura privatnog kapitala u tri kruga finansiranja od investitora među kojima su Porše, Hjundai, KIA, Investindustrial, Softbank i Goldman& Saks, navodi Hina.