Tesla: Prvi električni pikap sišao s proizvodne linije

"To je prvi Sajbertrak proizveden u Teksasu", saopštila je kompanija na Tviteru i postavila fotografiju vozila s radnicima

12535 pregleda 2 komentar(a)
Fotografija koju je objavila kompanija Tesla, Foto: https://twitter.com/Tesla
Fotografija koju je objavila kompanija Tesla, Foto: https://twitter.com/Tesla

Američki proizvođač automobila Tesla saopštio je danas da je prvi primjerak električnog pikapa "sajbertrak" (Cybertruck) sišao s proizvodne linije nove "Mega Giga-fabrike" u Teksasu.

"To je prvi Sajbertrak proizveden u Teksasu", saopštila je kompanija na Tviteru i postavila fotografiju vozila s radnicima.

Ilon Mask, šef Tesle i Tvitera, ponovo je objavio tu fotografiju uz čestitku timu fabrike.

Kompanija je u aprilu najavila proizvodnju tog pikapa.

U novembru 2019. godine, Tesla je predstavio model tog pikapa futurističkog, spljoštenog izgleda, nalik na školjku sa neobičnim, oštrim linijama.

To predstavljanje je postalo senzacija jer je jedan Maskov saradnik, želeći da pohvali čvrstoću kabine pikapa, bacio čekić na blindirani prozor i - probio ga. Uslijedio je drugi pokušaj i oštetio je i drugo staklo.

Za samo dva dana poslije predstavljanja budućeg vozila, kompanija Tesla je primila 150.000 narudžbina uz prvu uplatu od svega 100 dolara.

U maju je Mask nagovijestio da je cilj proizvodnja 250.000 komada godišnje, naglašavajući da bi se ta cifra mogla udvostručiti jer je cijena pristupačna.

Pikap može da ubrza iz mjesta do 100 kilometara na sat za manje od tri sekunde - tvrdi Tesla.

Među ukupno tri modela "sajbertraka", za 39.000 dolara prodaje se model koji prelazi 400 kilometara bez punjenja baterija, a sa 69.000 dolara najskuplji će biti model koji će voziti do 800 kilometara bez punjenja.

Foto

Bonus video: