Ferrari F1 Team priprema 1, 6- litarski V6 turbo- motor

Italijani namjeravaju spremno dočekati 2014. godinu, a Luka Marmorini, direktor sektora za motore i elektroniku potvrdio je da su testiranja na novom V6 već počela
1 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2012. 21:35h

Formula 1 će od 2014. godine dosadašnji 2, 4- litarski format V8 motora zamjeniti 1, 6- litarskim V6 turbo agregatima, a očekuje se da će jedini dobavljači budu Ferrari, Mercedes, Reno i francuski P. U. R. E.

U Ferrariju namjeravaju da spremno dočekaju uvođenje novih pravila, a Luka Marmorini, direktor Ferarijevog sektora za motore i elektroniku potvrdio je da su testiranja na novom V6 već počela.

"Ovo je period pun izazova za sve nas koji radimo na novom motoru", izjavio je Marmorini u intervjuu objavljenom na Ferarijevom zvaničnom sajtu. "Uporedo sa novim V6, nastavljaju se radovi na poboljšanju aktuelnog motora za nastavak sezone. Uz to, spremamo se i za narednu godinu."

Marmorini je prokomentarisao razvojni projekat novog motora.

"V6 je izuzetno zanimljiv projekat. Pravila za 2014. su vrlo zahtjevna i prije svega potpuno nova, fokusirana na povraćaj energije. Ono što je naš fokus u ovom trenutku je pravilna interpretacija novih pravila kako bi izvukli maksimum iz novog motora", zaključio je Ferarijev zvaničnik.

Bonus video: