Hyundai: Brend sa najviše zadovoljnih kupaca

Korejski proizvođač je prema istraživanju renomirane konsultansko- istraživačke kompanije, drugu godinu za redom, proglašen za brend broj 1 po lojalnosti kupaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 00:27h

Hyundai je i u trećem kvartalu ove godine u kategoriji automobilskih brendova zadržao prvo mjesto kada je riječ o zadovoljstvu korisnika, razultati su istraživanja ''Kelly Blue Book''. Hyundai brend je u trećem kvartalu zabilježio stopu lojalnosti od čak 48 % što je bilo dovoljno da se ova južnokorejska kompanija nađe na mjestu broj 1 drugi kvartal za redom.

Da zadovoljstvo kupaca sa sobom povlači i veću prodaju govore podaci koje je objavio Hyundai Motor Company a prema kojima je prihod kompanije u trećem kvartalu porastao za čak 21 %. To znači da bi Hyundai do kraja godine mogao prodati više od 4 miliona vozila i ostvariti rekordnu zaradu.

Sa novim modelima koje je Hyundai nedavno lansirao širom svijeta i postojećim modelima koji su dokazali svoj kvalitet, bezbjednost i ekonomičnost, kompanija Hyundai nastoji da i dalje svojim kupcima pruži najbolji odnos cijene i kvaliteta i na taj način obezbjedi dugoročnu lojalnost svojih kupaca.

Da je Hyundai u tome uspio govori podatak da je u februaru ove godine prema istraživanju konsultansko- istraživačke kompanije ''Brand Keys Costomer Loyalty Engagement Index'' Hyundai drugu godinu za redom proglašen za brend broj 1 po lojalnosti kupaca.

Riječ je o istraživačkoj studiji koja se sprovodi svake godine počevši od 1997. godine i obuhvata 598 brendova u 79 kategorija.

I prema istraživanju ''JD Power 2010 Comsumer Retention Study'' koje ocjenjuje u kojoj mjeri pojedini kupci, vlasnici automobila, ostaju vjerni svom brendu, Hyundai zauzima zavidno mjesto.

Hyundai je, prema ovom istraživanju, ostvario stopu lojalnosti postojećih kupaca, odnosno vlasnika Hyundai automobila od čak 60% što predstavlja najbolji rezultat ovog automobislkog brenda u osam godina dugoj tradiciji ovog istraživanja.

Vlasnici Hyundai automobila kao glavne razloge svoje vjernosti navode: uživanje u vožnji, ekonomičnost i bezbjednost.

Bonus video: