Kraj za Pagani Zondu

Ovo je definitivno posljednji primjerak ovog slavnog automobila, a razlog je to što AMG- ov dvanaestocilindraš više nije dostupan
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 00:01h

Italijanska kompanija je u septembru primila posljednju porudžbinu za Pagani Zondu 764 Passione, a automobil je već nakon tri mjeseca spreman za primopredaju kupcu.

Srećni vlasnik posljednjeg primerka ovog supersportskog četvorotočkaša želi da ostane anoniman, ali bi po italijanskoj trobojci koja se nalazi na prednjem dijelu mogli pretpostaviti da je riječ o Italijanu.

Automobil stoji na crnim felnama, ispod kojih se vide roze kočioni elementi. Srećni vlasnik će uživati u ružičastim kožnim sjedištima, a instrument tabla je izvedena u istoj boji.

Tehnika je poznata. Pagani Zonda 764 Passione ispod haube krije AMG- ov V12 motor zapremine 7, 3 litra, koji razvija maksimalnu snagu od 770 konjskih snaga, a šestostepeni manuelni mjenjač snagu prenosi na zadnje točkove.

Prema tvrdnjama dobro obavještenih izvora, Pagani Zonda 764 Passione definitivno je posljednji primjerak ovog slavnog automobila, a razlog je to što AMG- ov dvanaestocilindraš više nije dostupan.

Bonus video: