Lexus CT 200h: Najviše ocjene za bezbjednost

Lexus je posvećen ostvarenju svoga cilja, biti vodeći u klasi na području bezbijednosti, što je ovim putem i potvrđeno
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 23:55h

Luksuzni hibridni kompakt, lexusov model CT 200h osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na ispitivanju i ocjenjivanju bezbijednosti automobila za 2011. godinu, koje se sprovodi u Japanu kroz program JNCAP- Japan New Car Assesment Program.

Ocjenjivanje je sprovedeno na temelju nove kompleksne i rigorozne strukture procjene bezbijednosti, uvedene od ove godine. Nova procjena u istom testiranju i ocjenjivanju objedinjuje zaštitu putnika u vozilu kao i zaštitu pješaka tokom sudara, pružajući ocjenu sveobuhvatne bezbijednosti u rangu od jedne do pet zvjezdica.

Lexus CT 200h osvojio je najviših mogućih, pet zvjezdica.

Za postizanje najvišeg nivoa sigurnosti putnika zaslužni su elementi vozila kao što je putnička kabina velike krutosti, karoserija koja apsorbuje energiju udarca kao i brojni elementi moderne tehnologije ugrađeni u vozilo, koji smanjuju povrede pješaka i ublažavaju posledice neželjenih nezgoda (zaštita od trzajne ozljede vrata- WIL, osam vazdušnih jastuka itd.).

Lexus je posvećen ostvarenju svoga cilja, biti vodeći u klasi na području bezbijednosti, što je ovim putem i potvrđeno. Kompanija planira kontinuirano nastaviti sa razvojem i implementacijom najvišeg nivoa bezbijednosti u svim svojim vozilima.

Bonus video: