Bivšim direktorima A2A opet nije uručen poziv za ročište

Ponovo odložena sjednica vijeća za ispitivanje zakonitosti i opravdanosti podignute optužnice protiv četvorice italijanskih državljana bivših direktora u kompaniji A2A, okrivljeni za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, naredna zakazana za peti februar
101 pregleda 0 komentar(a)
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
vIŠI SUD, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.10.2018. 17:41h

Sjednica vijeća Višeg suda u Podgorici na kojoj će se raspravljati o zakonitosti i opravdanosti podignute optužnice protiv četvorice italijanskih državljana u kompaniji A2A, koji se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, odložena je zapeti februar 2019. Godine. Razlog je taj što troje optuženih nije uručen poziv za ročište.

Prethodna sjednica koja je bila zakazana za 11. Jul, takođe je odložena iz istog razloga.

Nekadašnji finansijski direktor „Elektroprivrede“ Flavio Bjanko odazvao se sudskim pozivima kako u julu tako i nedavno u podgoričkom Višem sudu. Međutim, advokati bivšeg izvršnog direktora EPCG Enrika Malerbe, bivšeg finansijskog direktora Masima Sale i bivšeg izvršnog direktora A2A Renata Ravanelija, odbili su ponudu suda da im poziv i optužnica budu dostavljeni brzom poštom DHL-om i insistirali da se procedura uručivanja poziva i sve dokumentacije vezano za ovaj proces odrađuje preko međunarodne pravne pomoći.

Specijalno tužilaštvo je 16. januara podiglo optužnicu protiv bivšeg izvršnog direktora EPCG Enrike Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala i bivši izvršni direktor A2A Renato Ravaneli.

Mjesec prije okončanja istrage, specijalno tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja kompanije A2A i tri crnogorska državljanina iz Elektroprivrede Crne Gore, koji su se takođe sumnjičili za zloupotrebu položaja.

Bonus video: