C-klasa kabriolet za uživanje čitave godine

Mercedes je C-klasu kupe opremio sistemom grijanja u predjelu vrata putnika, kako bi se oni tokom čitave godine osjećali ugodno u vožnji sa spuštenim krovom
1 komentar(a)
Mercedes C klasa (Novine)
Mercedes C klasa (Novine)
Ažurirano: 08.03.2016. 20:33h

Mercedes u Ženevi širi porodicu C- klasa , a najnovija prinova je kabriolet verzija. Automobil je zasnovan na kupe varijanti, a praktično jedina razlika je u pokretnom platnenom krovu. Krov se podiže i spušta pritiskom na dugme, a operacija traje 20-ak sekundi i moguće je obaviti i u toku vožnje pri brzinama do 50 km/h.

"Mi u Mercedesu već decenijama na tržište izbacujemo automobile snova, a u segmentu C-klase smo vidjeli prostor u kome nijesmo bili do sada, dakle čisto uživanje, otvoren krov, vožnja svim čulima. Ovo je pravi promoter brenda. C-kupe sa AMG dodirom, predstavlja čiste vozne performanse. Dinamičan je, snažan, zabavan, ali i štedljiv”, kaže Ola Kalenius, direktor prodaje i marketinga u Mercedesu.

Mercedes je C-klasu kupe opremio sistemom grijanja u predjelu vrata putnika, kako bi se oni tokom čitave godine osjećali ugodno u vožnji sa spuštenim krovom. Dostupna je i opcija grijanih kožnih sjedišta, a na raspolaganju je šest benzinskih i dvije dizel opcije.

"C- klasa kabriolet dolazi na ljeto, a namijenjen je ljudima koji vole ovakva vozila i žele da imaju novi model", kazao nam jeRolf Jirgen Zerle, direktor kompanije "Emil Frej", zastupništva Mercedesa za region.

E- klasa kod nas u aprilu

Nova E- klasa , poslovna limuzina sa najinovativnijim tehnologijama koje Mercedes ima da ponudi u Ženevi slavi evropsku premijeru.

“Nova E- klasa je najvažniji auto za nas jer je to najprodavaniji model u poslovnoj klasi i njime želimo da vratimo tržišni udio od naših konkurenata", kazao je Rolf Jirgen Zerle.

On je ocijenio da E- klasa ima veliki broj aduta kojima može da se nametne kupcima u ovom segmentu

"Prva stvar su dizajn i komfor, kao tradicionalne vrijednosti Mercedesa, a drugo je tehnologija. Ovo je tehnološki najnapredniji auto u segmentu, sa bezbjednosnim funkcijama koje predstavljaju veliki korak naprijed". E- klasa će kod nas biti lansirana u aprilu, sa cijenom od 45.000 eura.

Bonus video: