O optužnici protiv Kožara 18. februara

Prema tužilačkim spisima, Baranin je tokom 2016., u njegovom gradu i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela za koja se, prema zakonu, može izreći kazna zatvora od četiri ili više godina
2039 pregleda 0 komentar(a)
Alan Kožar (arhiva), Foto: Savo Prelević
Alan Kožar (arhiva), Foto: Savo Prelević

U podgoričkom Višem sudu 18. februara održaće se ročište za ispitivanje zakonitosti i opravdanosti optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv Baranina Alana Kožara i srpskog državljanina Milana Dinića, zbog planiranja ubistva sada pokojnog Slobodana Šaranovića.

To je “Vijestima” potvrdila portparolka Višeg suda Aida Muzurović. Kožar se nalazi u bjekstvu, a tereti se da je organizator kriminalne grupe, a Dinić se označava čovjekom koji je dobio zadatak da likvidira Šaranovića.

Prema tužilačkim spisima, Baranin je tokom 2016., u njegovom gradu i Budvi organizovao kriminalnu organizaciju koja je planirala izvršenje više krivičnih djela za koja se, prema zakonu, može izreći kazna zatvora od četiri ili više godina.

“Pri čemu je Kožar sačinio kriminalni plan da radi vršenja krivičnih djela angažuje više osoba, među kojima i Dinića kojima će biti predati kriptovani mobilni telefoni koji ne mogu da se prisluškuju, a radi međusobne komunikacije prilikom praćenja lica koja treba lišiti života i utvrđivanja lokacija gdje se nalaze”, piše u obrazloženju rješenja kojim je produžen pritvor Diniću.

Objašnjava se i da je Kožar pojedinim članovima kriminalne organizacije predao oružje kojima će biti izvršeno ubistvo.

“Da bi se u decembru 2016. Kožar sastao sa Dinićem i predao mu pištolj sa mecima i mobilni telefon i dao uputstvo da liši života sada pok.S. Š., da bi dana 24.12.2016. godine okrivljeni M. D. tražio da se sastane sa sada pok.Š. kojem je tom prilikom predao navedeni pištolj i mobilni telefon sa SIM karticom”, piše u obrazloženju. Šaranović je ubijen nekoliko mjeseci kasnije u Budvi.

Bonus video: