Radović Juriševića dva puta ubo nožem s leđa

Prema optužnici, Radević je u tuči dvije grupe muškaraca, 1. oktobra ispred noćnog kluba “Sparta”, teške povrede nanio Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću
4377 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 21.12.2018. 21:05h

“Bjelopoljac Srđan Jurišević je dva udarca tipično nožem zadobio s leđa”, zaključio je vještak dr Nemanja Radojević.

Njegov nalaz pročitan je danas u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim Nikola Radović odgovara zbog pokušaja ubistva Juriševića, a Jurišević i Milo Radević (39) zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Prema optužnici, Radević je u tuči dvije grupe muškaraca, 1. oktobra ispred noćnog kluba “Sparta”, teške povrede nanio Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću.

“Jurišević je zadobio povrede u vidu posjekotine na nosu sa avulzijom kože koja se nastavlja na donju usnu i bradu (u pojedinim izvještajima pogrešno opisane kao razderine). Povreda je nastala od dejstva oštrice aktivno zamahnutog oruđa-tipično noža”, navodi dr Radojević.

U nalazu se dodaje da je Jurišević zadobio i dvije ubodne rane, u desnoj polovini slabinskog predjela koji završava u tkivu desnog bubrega i u lijevom podlopatičnom predjelu, kao i ogrebotine u predjelu prednje strane vrata, sve povrede nastale dejstvom mehaničkog oruđa- tipično noža.

Dr Radojević navodi da je oštećeni Vuk Radović zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu krvnog podliva kapaka lijevog oka i lijevog jagodičnog dijela, praćen prelomom lijevog jagodično-gornjoviličnog predjela, dok je Milo Radević zadobio laku tjelesnu povredu.

“Kod Radevića su dijagnostifikovani krvni podlivi u predjelu donje usne, od posledice sile tipične za pesnicu, crvenilo u potiljačnom dijelu”, stoji u nalazu.

“Dijagnoza koja je postavljena u bjelopoljskoj Bolnici - nagnječenje u predjelu grudnog koša postavljena nedovoljno kritički, samo na osnovu subjektivnog pokazatelja bolne osjetljivosti, bez spolja na koži opisanih povreda, tako da se ista ne može prihvatiti, što ne isključuje mogućnost dejstva sile u navedeni dio tijela, ali ta sila nije bila dovoljna da dovede do nastanka tjelesnih povreda”, navodi vještak.

U mišljenju nakon rekonstrukcije dr Radojević navodi da je pokazivanje svjedoka Aleksandra Sošića moguće – da je Jurišević zadobio povrede na nosu dok je bio okrenut licem u lice sa Milom Radevićem, zamahom njegove desne ruke u kojoj je držao nož, kao i povrede na vratu, dok je Jurišević bio savijen, dok su povrede s leđa mogle nastati od Nikole Radovića, dvokratnim ubodom noža u položaju s leđa u odnosu na Srđana.

Dr Radojević dodaje da je teška tjelesna povreda Vuka Radovića, u lijevom jagodičnom predjelu, mogla nastati na način kako je to opisao Radević, dok pokazivanje Nikole Radovića na rekonstrukciji nije značajno, jer je tvrdio da je samo vidio da “neko lice leži na ulici, nakon čega je otišao kući”.

Jurišević je prigovorio da u bjelopoljskoj Bolnici nakon povređivanja, kod njega nisu konstatovane druge povrede na glavi i da su posjekotine na licu tretirane kao razderine i ogrebotine, što je, kako je istakao, opovrgao nalaz dr Radojevića.

Na njegov zahtjev dr Radojević će neposredno dati svoj nalaz na narednom suđenju, zakazanom za 24. januar.

Milo Radević je za različita krivična djela osuđivan pet, a Jurišević osam puta.

Jurišević - tjelohranitelj navodnog šefa kavačkog klana Slobodana Kašćelana, teško je povrijeđen u tuči dvije grupe muškaraca 1. oktobra, dva i po sata iza ponoći, nedaleko od kluba Sparta u Bijelom Polju.

Prema optužnici, u tuči ispred noćnog kluba “Sparta”, Jurišević je Vuku Radoviću nanio teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične kosti. Dodaje se da je Milo Radević nožem udario Juriševića preko nosa i usta i nanio mu teške tjelesne povrede, nakon čega mu je Nikola Radović s umišljajem zadao dvije ubodne rane u slabinskom dijelu i predjelu bubrega, čime je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Bonus video: