Kriminalističke policije Crne Gore i Republike Srpske dogovorile konkretnu saradnju

"Dalje snaženje policijske saradnje na svim nivoima, radi sveubuhvatnijeg pristupa borbi protiv međunarodnih oblika kriminala, ostaje jedan od strateških prioriteta u radu i djelovanju Uprave policije"
837 pregleda 0 komentar(a)
Ćulum i Veljović, Foto: Uprava policije
Ćulum i Veljović, Foto: Uprava policije

Crna Gora i Republika Srpska dogovorili su konkretne akcije koje će imati za cilj zajedničke istrage koje se tiču procesuiranja organizatora i članova organizovanih kriminalih grupa koje djeluju na teritoriji više država, kao i lociranja lica koja se međunarodno potražuju.

To je saopšteno na sastanku direktor Uprave policije Veselin Veljović sa direktorom policije Republike Srpske Darkom Ćulumom u Trebinju.

"Direktori Veljović i Ćulum potvrdili su kvalitetnu i profesionalnu saradnju dvije policijske organizacije na strateškom i operativnim nivou koja se odnosi na zajedničko djelovanje u rješavanju aktuelnih bezbjednosnih izazova u regionu", saopšteno je iz Uprave policije.

Veljović i Ćulum su ocijenili da su regionalna i međunarodna policijska saradnja od izuzetnog značaja za postizanje mjerljivih rezultata na planu otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti organizovanog i prekograničnog kriminala.

"Shodno zaključcima sastanka, uslijediće redovna neposredna komunikacija kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

Sa sastanka

Delegaciju crnogorske policije činili su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, rukovodilac NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović, načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević i rukovodilac Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SKP-u Aleksandar Bošković.

"Dalje snaženje policijske saradnje na svim nivoima, radi sveubuhvatnijeg pristupa borbi protiv međunarodnih oblika kriminala, ostaje jedan od strateških prioriteta u radu i djelovanju Uprave policije", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: