Uhapšen Podgoričanin: Izbjegavao odlazak u zatvor

S.K. je osuđen presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva, te lažnog prijavljivanja
4116 pregleda 0 komentar(a)
Lisice (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Lisice (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Podgorička policija je uhapsila danas Podgoričanina S.K. (51) zbog izbjegavanja odlaska na služenje zatvorske kazne od 14 mjeseci.

S.K. je osuđen presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva, te lažnog prijavljivanja.

"Službenici CB Nikšić su naime,18.04.2018. godine, lišili slobode S.K. i uz krivičnu prijavu ga sproveli državnom tužiocu u ODT u Nikšiću, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio gore navedena krivična djela na način što je neovlašćeno držao, konstruisao – izradio improvizovanu eksplozivnu napravu koja se aktivira daljinskim sistemom aktiviranja, sa električnom detonatorskom kapislom, koju je postavio – zakačio na pod vozila, vlasništvo rent-a-car agencija „Sarder", a koje vozilo je on koristio, i time doveo u opasnost živote i tijela više lica, kao i imovinu većeg obima na određenom prostoru i javnom mjestu u centru grada u Nikšiću, a zatim lažnim prijavljivanjem događaja – da je neko drugi postavio eksplozivnu napravu pod vozilo, alarmirao službenike Uprave policije i nadležnog tužilaštva i službenike drugih državnih organa. Nakon sprovedenih uviđajnih mjera i radnji i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru, izvještajem DNK vještačenja je utvrđeno da biološki tragovi nađeni na komponentama improvizovane eksplozivne naprave pripadaju S.K", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navedeno lice je danas sprovedeno u ZIKS Spuž radi izdržavanja kazne zatvora.

Bonus video: