Šaranović nagradio poslušnike?

5410 pregleda 3 komentar(a)
Traže njegovu smjenu: Šaranović, Foto: Boris Pejović
Traže njegovu smjenu: Šaranović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2018. 16:14h

Službenici Policijske akademije (PA) tvrde da je direktor te obrazovne ustanove Boban Šaranović novčano nagradio “poslušne koji su mu svojim potpisom dali podršku da nezakonito smijeni predsjednika sindikata PA Žarka Mrdovića”.

“I nezakonito na to mjesto postavio Pavla Vratnicu, sina dugogodišnjeg predsjednika Sindikata MUP-a Duška Vratnice. Direktor Šaranović je svakom poslušniku - potpisniku, dao po 150 eura kao novogodišnji poklon, dok je nastavnicima koji su tražili njegovo razrješenje i smjenu zbog raznih malverzacija koje je vršio za vrijeme svog rukovođenja, kao i drugim ‘neposlušnim’ zaposlenima uskraćena novogodišnja nagrada. Ovim je direktor Šaranović izvršio direktnu zloupotrebu službenog položaja, mobing i diskriminaciju nad dijelom kolektiva koji je tražio njegovu smjenu i još više napravio razdor u kolektivu”, piše u pismu dostavljenom “Vijestima”.

Policijska akademijaPolicijska akademija

Šaranović juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti”, da bi se izjasnio o optužbama. Potpisnici tvrde da se nezadovoljstvo širi i među “dobitnicima nagrade”. “Jer pojedinci smatraju da su dali veći doprinos u kampanji prikupljanja potpisa i trebalo bi da dobiju više od drugih”, tvrde zaposleni PA čija imena su poznata redakciji “Vijesti”.

Sukobi na Policijskoj akademiji traju mjesecima, a nedavno su kulminirali smjenom predsjednika Sindikata.

Predstavnici Sindikata PA optužili su Šaranovića za niz nezakonitosti, tvrdeći da on svojim postupcima degradira tu obrazovnu ustanovu, krijući se iza funkcije i mandata koji mu je povjeren. Šaranović je uzvratio na optužbe, tvrdeći da ne želi, niti može da se krije iza funkcije i mandata. Nastavnike koji su tražili njegovu smjenu optužio je da pokušavaju da zavedu anarhiju na Akademiji, poručujući im da to neće učiniti.

Iz Ministarstva prosvjete ranije su odgovorili “Vijestima” da su u novembru dobili inicijativu za razrješenje Šaranovića i tim povodom tražili izjašnjenje od uprave Policijske akademije.

Bonus video: