Katnić zatražio raspisivanje potjernice za Kneževićem

"Predložili smo raspisivanje nacionalne potjernice na osnovu koje će policija provjeriti da li je Knežević na adresi koja nam je dostupna, a ukoliko ne bude, od Višeg suda ćemo zatražiti raspisivanje međunarodne potjernice", kazali su iz Tužilaštva
4201 pregleda 4 komentar(a)
Knežević i Katnić, Foto: Printscreen
Knežević i Katnić, Foto: Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo zatražilo je od policije da provjeri gdje se nalazi predsjednik Atlas grupe Duško Knežević i predložilo raspisivanje nacionalne potjernice.

To je saopšteno ‘"Danu’" iz SDT-a.

"Predložili smo raspisivanje nacionalne potjernice na osnovu koje će policija provjeriti da li je Knežević na adresi koja nam je dostupna, a ukoliko ne bude, od Višeg suda ćemo zatražiti raspisivanje međunarodne potjernice", kazali su iz Tužilaštva.

Predsjednik Atlas grupe izbjegao je hapšenje koje je krajem decembra naložila specijalna tužiteljka Lidija Vukčević, samo nekoliko dana prije izdavanja naloga, kada je napustio teritoriju Srbije.

On se trenutno nalazi u Londonu, a u slučaju raspisivanja potjernice, problem oko eventualnog izručenja moglo bi da predstavlja to što Knežević ima i kiparski pasoš.

On je zvanično osumnjičen samo za krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju putem podstrekavanja čime je budžet oštećen za million i 942 hiljade eura.

Predsjednik Atlas grupe je, kako se sumnja, od 2008. do 1017. godine otvorio i ugasio više fiktivnih firmi na ime bliskih saradnika od kojih su se neke vodile na ime njegove bliske saradnice Brankice Bašović, koja je nedavno uhapšena pa puštena.

Bonus video: