Brajoviću pola godine kućnog zatvora

Brajović se tereti da je 7. decembra 2017. godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede
3438 pregleda 9 komentar(a)
Vozilo kojim je dijete udareno, Foto: Čitalac Vijesti
Vozilo kojim je dijete udareno, Foto: Čitalac Vijesti

Srđa Brajović robijaće u svojoj kući pola godine zato što je na pješačkom prelazu udario i teško povrijedio maloljetnicu.

To je odluka sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića.

Brajović se tereti da je 7. decembra 2017. godine, na pješačkom prelazu na Cetinjskom putu, udario djevojčicu prednjim dijelom automobila i nanio joj teške tjelesne povrede.

Tužilac Nikola Boričić na suđenju je odustao od optužbi da je Brajović tom prilikom pobjegao sa mjesta nesreće, pa je osuđen samo za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Za to djelo u crnogorskom Krivičnom zakonu predviđena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Vještaci su zaključili da su djevojčici nanijete osobito teške tjelesne povrede, u vidu nagnječenja mozga, preloma kostiju...

Vještaci su takođe utvrdili i da je Brajović imao preko dva promila alkohola u krvi, kao i da je u pitanju propust vozača koji je mogao da vidi drugo vozilo koje je stajalo da pješaci prođu.

Brajović se ranije nagodio sa tužiocem Boričićem da robija pet mjeseci u kućnom zatvoru, a sud je to prihvatio, ali je Vijeće suda, po žalbi roditelja djeteta, odbacilo takav sporazum, pa je Brajović ipak završio na sudu.

On je tvrdio da nije pobjegao, već se uspaničio kada su ljudi okolo počeli da mu viču, ali da je kasnije sam policiji rekao gdje se nalazi. Ispričao je da je toga dana popio malo više jer mu je kolega dobio dijete i da uopšte nije vidio da djevojčica prelazi ulicu.

Djevojčica je pred sudijom navela da se ničega ne sjeća, pa ni perioda neposredno prije i nakon udesa

“Znam samo da sam bila pola mjeseca u komi i kasnije se liječila”, navela je ona i pridružila se krivičnom gonjenju.

Bonus video: