Podgorica i Nikšić: Više osoba uhapšeno zbog razbojništava

1652 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Uprave policije danas je saopšteno da je podgorička policija rasvijetlila dva razbojništva i tom prilikom uhapsila tri osobe, dok je nikšićka policija zbog razbojništva uhapsila takođe tri osobe.

U saopštenju se navodi da je podgorička policija uhapsila je 11. februara B.Đ. (27) i V.M. (26) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili razbojništvo na štetu S.B.

U saopštenju se navodi da se sumnja da su oni 8.2.2019. godine, ovo krivično djelo počinili na način što su u naselju Konik ispred jednog marketa prišli S.M, pa je B.Đ. gumenom šipkom oštećenom zadao više udaraca u tijelo.

Iz Uprave policije su dodali da je nakon toga V.M. izvadio nož i nanio oštećenom više ubodnih rana u predjelu stomaka, ramena i leđa.

"B.Đ. i V.M. su mu tom prilikom, sumnja se, ukrali novac nakon čega su pobjegli", kazali su iz Uprave policije

Iz Uprave policije su rekli i da je podgorička policija uhapsila i A.B.M. (19), tražioca azila, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu M.M. iz Podgorice.

On je, sumnja se, prišao oštećenoj i pokušao da joj ukrade mobilni telefon.

"Oštećena je pokušala da pobjegne, jer je A.B.M. držao kamen u ruci, ali se saplela i pala na betonsku podlogu. Osumnjičeni je pokušao da ukrade novčanik ali kako je oštećena počela da doziva u pomoć on se dao u bjekstvo", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi i da je nikšićka policija uhapsila tri osobe zbog sumnje da su počinili razbojništvo.

Iz Uprave policije su rekli da je policija postupajući po prijavi E.B. da su mu upotrebom fizičke sile tri osobe ukrale vozilo marke "Renault Cango", policajci su na licu mjesta zatekli oštećenog sa povredama koje su nastale kao posljedica izvršenja krivičnog djela.

"Oštećenom je ukazana ljekarska pomoć. Na osnovu operativnih informacija službenici CB Nikšić su došli do sumnje da su krivično djelo razbojništvo na štetu E.B. počinili I.I, V.S. i E.S. i da su nakon izvršenog krivičnog djela sa ukradenim vozilom napustili teritoriju Crne Gore na GP Šćepan Polje", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da su dolaskom na teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno u Foči, probili policijsku blokadu gdje su ih uhapsili policajci Bosne i Hercegovine.

"Osumnjičeni su predati službenicima Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić koji su ih sproveli u CB Nikšić. Nakon saslušanja kod tužioca za ova lica je određeno zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog sumnje da su počinili kriivčno djelo razbojništvo", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: