Državljanin Srbije uhapšen na granici Crne Gore i Albanije: U vozilu pronađeno više od 18 kg skanka?

"U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lice, vozilo i skank su preuzeli policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge"
3570 pregleda 2 komentar(a)
Pronađena droga, Foto: Uprava carina
Pronađena droga, Foto: Uprava carina

Crnogorski carinici i policajci su u saradnji sa graničnom policijom Albanije, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u vozilu otkrili preko 18 kg skanka. i tom prilikom uhapsili državljanina Srbije.

"Naime, policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i carinski službenici Carinske ispostave Sukobin su danas oko devet časova, u saradnji sa službenicima albanske granične policije, na graničnom prelazu izvršili kontrolu putničkog motornog vozila "Peugeot 307", registarskih oznaka iz Srbije, kojim je upravljao državljanin Srbije M.Š. (54) iz Paraćina", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da su carinici i policajci su u specijalno izrađenom bunkeru u spoljnjem ležištu rezervnog točka i u zadnjoj bankini vozila pronašli 22 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 18,319 kg.

"U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lice, vozilo i skank su preuzeli policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge. Policijski službenici ovog Odsjeka uhapsili M.Š. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. Skank će biti upućen Forenzićkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: