"Alihodžić me je tukao i u trudnoći"

Na suđenju Pazarcu Dženelu Alihodžiću svjedočila njegova bivša supruga
4567 pregleda 1 komentar(a)
Alihodžić nakon hapšenja, Foto: Jadranka Ćetković
Alihodžić nakon hapšenja, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljka E. Z. ispričala je juče da ju je bivši suprug Dženel Alihodžić i prije i poslije braka konstatno maltretirao i više puta pretukao, zbog čega ga je, tvrdi, policiji u Bijelom Polju i Novom Pazaru prijavljivala 20 puta.

To je izjavila juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu, pred kojim Alihodžić odgovara zbog nanošenja teških tjelesnih povreda 29. oktobra 2018.

Optuženi je vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i predsjednik udruženja Studentski forum Sandžak.

Ispričala je da je prvi put pretukao kada je bila u trećem mjesecu trudnoće.

“Tog dana, 29. novembra, dok sam kretala sa parkinga prema školi u kojoj radim, primijetila sam Dženela kako užurbano izlazi iz automobila, pa sam požurila prema školi, a on je počeo da trči za mnom. Drugi put kad sam se osvrnula, vidjela sam motku zamahnutu put moje glave. Postavila sam desnu ruku i potom osjetila udarac u potiljak. Iako mi je zadavao udarce po glavi i tijelu, istovremeno sam pokušavala da se zaštitim i da se udaljim iz dvorišta prema automobilu, kako me ne bi gledali djeca i kolege iz dvorišta škole”, kazala je ona.

Optuženi je juče ponovio da je samo htio da “redefinišu odnose”, odnosno da ona povuče fejsbuk profil pod nazivom “Dženel vrag”, za koji tvrdi da ga je ona otvorila.

Ranije je u sudu kazao da je ošamario bivšu suprugu jer ga je nazvala lažovom.

“Pronašao sam drvenu motku u blizini i tražio da mi preda telefon. Pošto ona nije htjela, udario sam je preko leđa”, kazao je ranije.

Vještakinja, psihijatrica dr Gordana Konatar kazala je da su u krvi optuženog pronađeni tragovi kokaina, ali da on nije zavisnik.

“Prijavljeno krivično djelo nije počinio usljed zavisnosti od psihoaktivnih supstanci, niti je u kritičnom trenutku bio pod akutnim dejstvom neke od tih supstanci, te ne postoji opasnost od ponavljanja djela usljed zavisnosti. Ali s obzirom na disfunkcionalne obrasce ponašanja, koji proizilaze iz strukture ličnosti, evidentnom egosintonom odnosu prema djelu, korišćenju mehanizma projekcije i egoističkom orijentacijom u ponašanju, postoji ozbiljna opasnost da će učinilac da i dalje vrši ista ili slična djela”, kazala je Konatar.

Objasnila je da se kod optuženog prepoznaju crte poremećaja ličnosti, ali da ne boluje od neke privremene ili trajne duševne bolesti.

Optuženi je pitao vještakinju zašto je, pored jedinog zadatka - da utvrdi da li je on zavisnik, razmatrala stvari koje od nje nisu tražene.

Bonus video: