Knežević: Imam još dokaza, ne koverte već torbe

Odgovarajući na pitanja o aferi "Telekom" Knežević je kazao da Milo Đukanović najbolje zna gdje je novac od Telekoma
28998 pregleda 64 komentar(a)
Knežević, Foto: Arhiva
Knežević, Foto: Arhiva

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, najavio je u intervjuu A1 televiziji da od ponedjeljka javnost može očekivati objavljivanje novih dokumenata. On je u intervjuu kazao da je u posjedu preko 20.000 dokumenata, te da ne zna kako će predsjednik Crne Gore da opovrgne sve ono što bude iznio u javnost.

"Biće tu A2A, ko mi je partner u Meljinama. Možete očekivati dosta novih stvari koje razni istraživački timovi obrađuju", rekao je on.

Na pitanje zašto se odlučio da nakon 30 godina progovori o, kako tvrdi, kriminalnim radnjama crnogorskog političkog vrha, Knežević je kazao da je godinama "savijao kičmu", zbog deponenata, reputacije i imidža.

"Svaki sukob sa njim (Đukanovićem) bi se negativno reflektovao na poslovanje grupe i dovođenje investitora".

Knežević je rekao da je sa svojim timom imao strategiju kako da se zaštiti. "Imam još snimaka koji su drastičniji, ne koverte nego torbe... dio koji bi mogao ugroziti državnost Crne Gore".

Predsjednik Atlas grupe je komentarisao i današnju pres konferenciju SDT Milivoja Katnića tvrdeći da je formalna optužnica zloupotreba službenog položaja Katnića.

Odgovarajući na pitanja o aferi "Telekom" Knežević je kazao da Milo Đukanović najbolje zna gdje je novac od Telekoma.

"Ako on ne odgovori na to ja ću navesti gdje su pare odnijete, pokazaću video snimak i dilema će biti riješena. Šema koju je Katnić danas pokazao nije šema koju mi je pokazao u kancelariji. Ona koju mi je pokazao je jasno pokazala Mila Đukanovića, Anu Kolarević i menadžment Telekoma na vrhu šeme.... Katnić je prećutao mnoge stvari. Sljedećih dana ću da iznosim. Vođa za Telekom je Milo Đukanović. Vršiti privatizaciju bez Đukanovića je nemoguće. U svaku investiciju je uključen Đukanović kao skriveni partner.".

Knežević je kazao i da je njegova uloga u privatizaciji Telekoma bila konsultanstka i da je bio specijalni savjetnik Đukanoviću. "Nisam primao novac ili nešto zadržao za sebe. Nemaju nikakav papir protiv mene, nigdje se ne vodim".

>> Knežević: Na Mitrovića pucali zbog pranja novca u Prvoj banci

On je u intervjuu A1 televiziji kazao i da ne želi da dokaze iznese u Crnoj Gori jer "ne vjeruje hobotnici" i ljudima sa kojima se Đukanović "obračunavao i razorio porodično, ljudski, moralno".

"Komotnije se osjećam u Velikoj Britaniji, lakše mi je da sve radim odavde, istragu familije Đukanović. Sve znam iznutra. Sve što sam objavio je istina".

Knežević je kazao i da je Fiesta investments, koja je u američkoj istrazi označena kao kompanija povezana sa korupcionaškom aferom Telekom, učestvovala u predreferendumskom procesu u Crnoj Gori.

Predsjednik Atlas grupe je kazao da iza njega ne stoji nijedna strana služba, ali "sigurno je da imam podršku i timove ljudi iza sebe. I da se ne bih odlučio na ovo sve kao solista".

Govoreći o ukupnom iznosu koji je navodno donirao Demokratskoj partiji socijalista, Knežević je kazao da trenutno samo može reći da je riječ o milionskim iznosima.

>> Knežević mu otkazao punomoćje, Piperović u "Živoj istini" najavljen kao njegov branilac

On je kazao i da nije državljanin Bjelorusije i Srbije, kako se pisalo u crnogorskim medijima, te da su to "podaci službe koji nisu tačni".

Rekao je i da se ne plaši izručenja Crnoj Gori. "Dok se dođe do tog momenta taj režim neće biti ni na vlasti...", poručio je Knežević.

Knežević je kazao i da je ubijedio Andriju Jovićevića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova, da se ne kandiduje za predsjedničke izbore.

"Pokušao sam neke odnose između Đukanovića i Jovićevića da ispeglam, neke nerasičišćene račune, i neke nerešćićene pošte. Ubijedio sam Jovićevića da ne ide na predsjedničke izbore".

Bonus video: