Nikšić: Muškarac lakše povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na pružnom prelazu

Kako je “Vijestima” kazao direktor bolnice, dr Ilija Ašanin, V.J. je nakon ukazane pomoći i obavljanih dijagnostičkih analiza pušten na kućno liječenje
5263 pregleda 1 komentar(a)
Sa mjesta nezgode, Foto: Svetlana Mandić
Sa mjesta nezgode, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.01.2019. 15:47h

Na pružnom prelazu u mjestu Straševina, u Nikšiću, danas oko 14,15 časova došlo je do nezgode u kojoj je lakše povrede zadobio Nikšićanin V.J. (80), koji je upravljao “Golfom II” (NK AU 645).

On se sudario sa putničkim vozom koji se kretao iz pravca Nikšića ka Podgorici. Mještani Straševine kazali su da je u trenutku nezgode rampa bila spuštena. Nikšićanin je nakon nezgode prevezen u Opštu bolnicu.

Kako je “Vijestima” kazao direktor bolnice, dr Ilija Ašanin, V.J. je nakon ukazane pomoći i obavljanih dijagnostičkih analiza pušten na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti uz prisustvo vještaka saobraćajne struke.

Na pomenutom pružnom prelazu česte su saobraćajne nezgode. Nažalost, pojedine su imale i smrtni ishod.

Iz Željezničkog prevoza je saopšteno da je ovaj vanredni događaj izazvao je prekid željezničkog saobraćaja na relaciji Podgorica – Nikšić, odnosno, otkazivanje voza iz Nikšića do Podgorice sa polaskom u 14:12h. Saobraćaj je ponovo uspostavljen u 15:35h kada je završen uviđaj od strane policije i tužilaštva. Načinjena šteta na elektromotornom vozu će se naknadno utvrditi od strane stručnih komisija.

"Željeznički prevoz Crne Gore koristi ovu priliku da još jednom upozori vozače drumskih vozila da strogo poštuju pravila na pružnim prelazima na kojima voz ima prvenstvo prolaza, a pogotovo kao i u ovom slučaju gdje je nesavjesni vozač pokušao da pređe preko pružnog prelaza sa spuštenom rampom, čime je ugrozio bezbjednost i živote svih učesnika u saobraćaju", saopšteno je iz te kompanije.

Bonus video: