Policija: Bešović je pucao na Oliveru Lakić

Lakić je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici
43747 pregleda 104 komentar(a)
Sa konferencije za novinare, Foto: Savo Prelević
Sa konferencije za novinare, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2019. 12:41h

Policija tvrdi da je rasvijetlila pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić,

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković je rekao rekao da je policija došla do dokaza da je F. B. (1990) iz Podgorice organizovao kriminalnu grupu iz koje je uhapšeno do sada devet pripadnika "koji su imali za cilj vršenje teških krivičnih dijela protiv života i tijela".

Prema saznanjima "Vijesti" policija sumnjiči Filipa Bešovića da je organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici Mario Milošević (1981), Goran Rakočević (1985), Dejan Vukašinović (1983), Luka Bulatović (1997), Mijailo Stojanović (1985), Filip Knežević (1989), Marinko Rajković (1991) i Sanja Božović(1981).

Baković kaže da su upravo oni osumnjičeni za pokušaj ubistva Lakić i ubistvo Miodraga Kruščića u Podgorici 21. maja 2018. godine.

Prema policiji članovi kriminalne grupe su pratili Oliveru Lakić, a zatim je ranili ispred zgrade u kojoj stanuje.

Baković je kazao da provjeravuju informacije da je ova kriminalna grupa počinila više krivičnih djela na području Crne Gore i regiona.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević je kazao da je F.B. sa pojedinim članovima svoje grupe, 8. maja prošle godine pratio Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije "Vijesti", do njenog stana u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

"Kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge", rekao je Pavićević.

On je dodao da je utvrđeno da je ova kriminalna grupa na više lokacija u Podgorici iznajmljivanja stanove, u cilju pripremanja izvršenja teških krivičnih djela, skladištenja i čuvanja predmeta i sredstava koja su im bila neophodna za kriminalno djelovanje i izvršavanje krivičnih djela.

Kazao je da je policije na više lokacija u Podgorici i Cetinju, pronašla veću količinu oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalni alata za otvaranje vozila i stanova.

"Pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćenja prije, za vrijeme i nakon izvršenja navedenih krivičnih djela. Pronađeni predmeti krivičnih djela po broju, namjeni i razornoj moći na najbolji način govore o organizovanosti i bezobzirnosti ove već sad procesuirane grupe lica, kao i o njihovim namjerama da svoj kriminalni naum sprovedu u djelo", rekao je Pavićević.

Lakić je ranjena 8. maja 2018. godine uveče ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakićevu je, na istom mjestu na kom je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu.

Zrno od metka i čaura nijesu nađeni tokom uviđaja na licu mjesta, koji je rađen u noći kada je Lakićeva upucana i tokom narednog jutra.

Baković je ranije je saopštio da su im u istrazi pomagao američki Federalni istražni biro (FBI), kojem su poslali sve spise istrage.

Bonus video: