Krivične prijave za tri službenika opštinskih sekretarijata u Baru i Bijelom Polju

M.S. i A.A. su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, dok se D.L. sumnjiči za prevaru
4906 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv M.S. (38) i A.A. (57) iz Bara, zbog sumnje da su, kao zaposleni u Sekretarijatu za poljoprivredu i ruralni razvoj Opštine Bar, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Podnijeta je i krivična prijava protiv D.L. (50) iz Bijelog Polja, koji se sumnjiči da je kao sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Bijelo Polje, počinio prevaru.

M.S. i A.A. se sumnjiče da su protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja pribavili sebi i drugom korist, tako što su za primaoce subvencija iz oblasti poljoprivrede za 2018. godinu donijeli rješenja i izvršili im isplate subvencija u ukupnom iznosu od 14.817 eura, iako stranke nisu ispunjavale opšte i posebne uslove za dobijanje subvencije shodno javnim pozivima, čime je nanesena šteta Budžetu Opštine Bar u iznosu od 14.817 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

D.L. se sumnjiči da je pokušao prevariti H.S, kazavši mu da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu. Sumnja se da je naveo H.S. da mu da 11.000 eura, uz dogovor da mu da još 4.000 eura nakon što navodno dobije dozvolu.

"On je, kako se sumnja, prije skoro četiri godine, 22.04.2015. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju, iako je znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu. Takođe, D.L. je znao da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Bijelo Polje nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku izdavanja građevinske dozvole. On je ovim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da mu u julu 2015. godine preda iznos od 11.000 eura, uz dogovor da mu preostali iznos novca od 4.000 eura preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: