Akcija "Zelena milja": Akteri osuđeni na 30 godina i 2 mjeseca zatvora

Na jedinstvenu kaznu od šest godina i 10 mjeseci zatvora osuđen je Dejan D. Rovčanin iz Nikšića, zbog krivičnih djela stavranje kriminalne organizacije i međunarodni šverc droge

407 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Šestorica okrivljenih u akciji “Zelena milja” osuđeni su juče u Višem sudu u Podgorici na 30 godina i dva mjeseca zatvora, odlučilo je specijalno vijeće sudije Milenke Žižić u Višem sudu u Podgorici.

Na jedinstvenu kaznu od šest godina i 10 mjeseci zatvora osuđen je Dejan D. Rovčanin iz Nikšića, zbog krivičnih djela stavranje kriminalne organizacije i šverc droge u međunarodnim razmjerama. Na istu zatvorsku kaznu osuđen je član kriminalne organizacije Mladen M. Sekeruš. Batrić M. Lalović iz Nikšića osuđen na šest godina i dva mjeseca zatvora.

N.B. iz Nikšića, osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora, Dejan M. Roćenović iz Bara na dvije godine i osam mjeseci, te Zoran B. Davidović iz Nikšića, na dvije godine i 10 mjeseci zatvora. Prema navodima optužnice Mire Samardžić, zamjenice specijalnog tužioca, okrivljeni su na organizovan način bavili nabavkom, krijumčarenjem i preprodajom droga iz Albanije, preko Crne Gore ka BiH i Hrvatskoj.

Sudija je u obrazloženju prvostepene presude kazala da odbrana optuženih, da se nijesu bavili prodajom droge u međunarodnim razmjerama, sračunata na izbjegavanje krivice. Sud je krivicu utvrdio na osnovu snimljenih telefonskih razgovora primjneom mjera tajnog nadzora (MTN) i SMS poruka, za koje je sudija kazala da su šifrovane, da ne bi otkrili pravu namjenu.

Bonus video: