Suđenje uhapšenima u akciji "Zelena milja": Ne znaju ime prodavca trave

Terete se da su se na organizovan način bavili nabavkom, krijumčarenjem i preprodajom droga iz Albanije

148 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti
Foto: Vijesti

Batrić Lalović, uhapšen u policijskoj akciji “Zelena milja”, kazao je juče u podgoričkom Višem sudu da je 11 kilograma marihuane nabavio u Tuzima, ali od muškarca kome ne zna ime.

Objasnio je, međutim, da zna kako taj momak izgleda.

U predmetu „Zelena milja” optuženi su Nikšićani Dejan Rovčanin, N.B., Zoran Davidović, Batrić Lalović, kao i Dejan Roćenović iz Bara i Podgoričanin Mladen Sekeruš.

Terete se da su se na organizovan način bavili nabavkom, krijumčarenjem i preprodajom droga iz Albanije, preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Izjašnjavajući se na navode optužnice, Roćenović je sudiji specijalnog vijeća podgoričkog Višeg suda Milenki Žižić, rekao da nije član nikakve kriminalne organizacije. On je takođe negirao da je u julu 2011. godine sa Lukom Jelenkovićem razgovarao oko prodaje 20 kilograma marihuane u Hrvatsku i da je bio blagajnik te organizacije.

“Nije mi ništa poznato u vezi s prenosom i prodajom 10 kilograma marihuane u Hrvatsku. Nemam nikakvog učešća o prenosu 30 kilograma marihune iz Crne Gore u BiH. Priznajem da sam prenio 17 kilograma marihuane iz Tuzi do Sutomora. Kako sam ostao bez novca, upoznao sam izvjesnog mladića po imenu Neziri, koji mi je ponudio da prenosim cigare a kasnije drogu da bi zaradio za sebe”, rekao je Roćenović.

Objasnio da je po instrukcijama Nezirija pošao u Tuzi svojim vozilom, da su mu neki momci utovarili džakove u auto, a potom je otišao u Sutomore. Bio je dogovor da auto ostavi u blizini Zavoda za zapošljavanje i ključeve u njemu.

Optuženi Zoran Davidović se branio ćutanjem, pa je pročitan iskaz koji je dao u tužilačkoj istrazi.

Davidović je tužiocu kazao da poznaje optuženog Batrića Lalovića, jer su nekoliko godina unazad prodavali cigarete: "Nikada nisam radio sa drogom, niti ću to raditi u svojoj 55-oj godini. Imao sam farmu koka nosilja, ali je izgorjela. Daka Davidović mi je rođak, ali se njemu nijesam obraćao za pomoć kada mi je farma izgorjela. Dao sam svoje vozilo BMW Laloviću, jer sam čuo da je u teškoj materijalnoj situaciji. Drogu nikada očima nisam vidio niti sam sa njom radio".

Bonus video: