Završne riječi u slučaju ubistva Jovana Kosaća: Na zahtjev okrivljenog Baošića odloženo suđenje

Baošić je prethodno prvostepenom presudom osuđen na deset godina zbog ubistva Kosaća. Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo presudu i vratio na ponovno suđenje
5429 pregleda 3 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević
Dragoje Baošić, Foto: Savo Prelević

Za 27. mart u Višem sudu u Podgorici odloženo je davanje završnih riječi u ponovljenom sudskom procesu Dragoju Baošiću, optuženom za ubistvo Jovana Kosaća 14. septembra 2014. godine u Igalu. Glavni pretres je odložen na predlog okrivljenog, koji je zamolio vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Moštrokol da se odloži davanje završnih riječi odloži, iz zdravstvenih razloga. Optuženi se ranije nalazio na liječenju na Odjeljenju pulmologije Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici.

Baošić je prethodno prvostepenom presudom osuđen na deset godina zbog ubistva Kosaća. Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo presudu i vratio na ponovno suđenje. Prema navodima prvostepene presude, sud je odbacio stav tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem. Viši sud je ocijenio je da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 1.30 časova u Igalu u diskoteci „Kaza", prekoračenjem nužne odbrane, ispalio više hitaca prema Kosaću.

U optužnici se navodi da je Baošić iz pištolja u Kosaća ispalio više projektila. Hici su žrtvu pogodili u stomak i grudi i nanijete su mu teške tjelesne povrede od kojih je nastupila smrt. Do pucnjave došlo je oko 1.30 sati u diskoteci ,,Kaza", kada je Kosać kao radnik obezbjeđenja pokušao da zabrani ulazak braći Bigović. Kosać je preminuo u Opštoj bolnici u Meljinama. Dragoje Baošić nakon ubistva bio je u bjekstvu sedam dana.

Bonus video: